T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ÇAL - Çal Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇE

TARİHÇE

Müdürlüğümüz 1967 yılında faaliyete başlamıştır. Kurulduğu tarihten bu güne kadar sırasıyla; Yeşilyurt Mahallesinde bulunan ilkokul binası, Belediye Hizmet Binası, Gazi İlkokulu (Gazi Paşa Mektebi), Çal Şoförler ve Nakliyeciler Odası Hizmet Binasında hizmetlerini sürdürmüştür. Son olarak halen de kullanılmakta olan hizmet binasına taşınmış ve hizmet vermeye devam etmektedir. Mevcut hizmet binasının yanı sıra faaliyetlerimizin büyük bir çoğunluğu, tahsisleri gerçekleştirilen kapalı durumdaki köy okullarında ve diğer resmi kurumların hizmet binalarında gerçekleştirilmektedir.

      Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir nedenle bu kademelerden ayrılmak zorunda kalmış bireylere; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmelerini destekleyici, çeşitli süre ve düzeylerde yaşam boyu süren eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacı doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalardır.

      Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri müdürlüğümüze devredilmiştir. Bu işlemler de ilgili idarecilerimiz tarafından yürütülmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.05.2022 - Güncelleme: 16.05.2022 10:08 - Görüntülenme: 187
  Beğen | 0  kişi beğendi